torstai 6. joulukuuta 2012

Ravintola Malabadissa

Käväisin viime sunnuntaina ohikulkumatkalla Hervannassa. Posotimme 9-tietä ja funtsimme, missä voisi poiketa syömässä, kun ABC ei houkutellut. Päätin googletella Hervannan ravintolatarjonnan ja Malabadi nousi heti esiin arvostelujen perusteella.

Kyseessä on siis vuodesta 2008 toiminut turkkilainen ravintola, josta saa peruskebabin ja pitsan lisäksi muitakin ruokalajeja. Menu oli onneksi netissäkin, joten lihavammainenkin saattoi huoleta lähestyä kohdetta.

Malabadi on peruskebulaa astetta lounaspaikkamaisempi sisustukseltaan. Söimme alkuun puoliksi Mezelajitelman, jossa olikin kaikki listan alkuruoat yhdessä. Mezet maistuivat; ainoastaan Amerikkalainen salaatti (herne-maissi-paprika ja suolakurkku majoneesissa) taisi jäädä osittain lautaselle. Ja Tulinen salaatti oli oikeasti tulinen, varoituksena teille, jotka ette chiliä siedä. Viininlehtikääryleet ja filokääryleet fetalla ja persiljalla lienivät säilykkeitä, mutta oivallisia sellaisia, samaten Haydari, joka oli turkkilainen jogurttikastike oli oikein ihana lisä.



Itse söin pääruoaksi Imam Bayildin, eli täytetyn munakoison, joka toi mieleen makumuistoja Turkista. Ruokalajillehan olisi myös suomennettu nimi "Imaami pyörtyi" ja tarinan mukaan tämä annos olisi ollut niin herkkua, että imaamikin olisi menettänyt tajuntansa sitä maistettuaan. Ja hyväähän se on: uunissa pehmennetyllä munakoisolla, mausteisella tomaattikastikkeella ja juustolla ei voi mennä vikaan. Malabadin annokseen olisin kaivannut vielä hieman lisää juustoa, mutta mainio oli näinkin.

Seuralainen tilasi listan toisen kasvisvaihtoehdon: Nohutlu Yemekin, kikhernepadan. Suomennoksesta päätellen odotimme pataruokaa, mutta annos oli enemmän kikherneitä keveässä kastikkeessa. Kikherneet ovat kyllä hieno aines moneen safkaan, mutta tämä annos perustui pelkille herneille, joten aika pian makunystyrät turtuivat tähän ainekseen ja seuralainen siirtyi maistelemaan Imam Bayildiani. Siitä kyllä riittikin jaettavaa, olimmehan syöneet runsaat alkupalat ja fiilis oli siinä vaiheessa jo kylläinen.

Kokonaisarvio Ravintola Malabadista: 8 todistukseen ja ehdottomasti kannatti tehdä nopea koukkaus Hervantaan jos vaihtoehdot ovat ysitien huoltsikat. Hinnat olivat kohtuullisia, paikka siisti ja ruoat ok. Kebumestamaisuutta annoksien mausteissa oli jonkin verran (valmiit mausteseokset tms?) ja alkupalat on selvästi tehty nopeus edellä, ne olisivat olleet erinomaisia, jos niissä ei olisi ollut ihan niin selvästi "suoraan jääkaapista" tuntumaa. Mutta ihanaa, että tarjolla on muutakin turkkilaista ruokakulttuuria kuin sitä perusmättöä, hyvä juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!