maanantai 10. joulukuuta 2012

Tosi iisi suklaakakku

Ystävät Ruotsista tulivat kylään ja sitähän piti juhlistaa kakulla! Kyläilijöillä oli hyväksi havaittu, tosi helpon suklaakakun resepti mukana, joten eikun hommiin. Olen aina iloinen, kun joku meillä kyläilevä ehdottaa jonkun makean jutun valmistamista yhdessä. Leivon itse yleensä vain pullaa ja teen pannukakkua, joten toisenlaisten makeiden juttujen väsääminen on tervetullutta vaihtelua ja syöjiä on yleensä enemmän, joten kakkua ei tarvitse mässyttää montaa päivää huonolla omatunnolla.

Tämä kakku on kyllä superhelppo, ei tarvitse vaahdotella sokeria ja voita, ei sihdata kaakaojauhetta eikä yhdistellä aineita ekstravarovaisesti toisiinsa.

3 munaa
3 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vanilijasokeria
200 g voita
voita/öljyä ja korppujauhoa/grahamjauhoa vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kuorrute
50 g sulatettua voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vanilijasokeria

(suklaarouhetta)

Sulata kuorrutteen voi. Voitele irtopohjavuoka voilla tai öljyllä ja ripottele sen pinnalle ohut kerros korppujauhoja tai grahamjauhoja, ei tarvitse olla turhan perusteellinen. Sekoita kaikki kakun ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa noin 17 minuuttia. Kakun sisuksen kuuluu jäädä mutakakkumaisen pehmeäksi mutta pinta peruskiinteäksi. Kakun jäähdyttyä irrota se vuoasta.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele päälle halutessasi vielä rouhittua suklaata.

Ehdin napata kuvan viimeisestä kakkupalasta! Kakku oli ihan hitti ja ihanan tahmeaa, en ole kuivakakkumaisten suklaakakkujen suurin fani. Teknisestihän kakku ei ole suklaakakku vaan kaakaokakku, mutta samoista papusista ne molemmat ovat syntyneet. Otan tämän ehdottomasti makeiden herkkujen repertuaariini, koska tämä on tarpeeksi helppo ja maistuisi myös ilman kuorrutetta, eli siinäkin voi laiskuuspäissään oikaista.

EDIT. Tämä on kuulemma niin helppo resepti, että 4-vuotiaskin osasi tehdä kakun ;)

2 kommenttia:

  1. Voi Jaana, ihana tää teidän blogi! Tosi hyviä keittoreseptejä!

    Ja kiitos tästä tosiaankin helpontuntuisesta kakkuohjeesta! Kuvan kakku näyttää niin täydelliseltä, että päätin kokeilla, tosin vähän muunnelluin reseptein.. Siitä tuli kamalin kakku mitä oon ikinä maistanut. Mut se ei ollut sun vika. Kokeilen joskus vielä näillä ohjeilla.

    Vielä meinaan koklata teidän punajuuri-soijarouhejuttuja ja vaikka mitä. Ostin sitä varten 2kg punajuuria. Halvalla kun sai.

    Lykkyä tykö!

    VastaaPoista
  2. Kiitti kehusta! Ja lisää keittoreseptejä on tulossa (mm. paprika-maapähkinäkeitto), koska mä elän arkiviikot pääosin keitoilla.

    Harmi että sun kakku meni pilalle. Kakkureseptin muuntelussa ei selvästi kannata lähteä terveyslinjalle, valkoiset jauhot ja sokeri rulaa ;)

    VastaaPoista

No kato reteesti vaan sanot!