maanantai 28. tammikuuta 2013

Beluga-linssikastike

Oon jumittunut arkiruuissa pyhään kolminaisuuteen linssit-pavut-juurekset, mutta eikös se ole ihan jees näin talviaikaan. Juurekset ovat hyvälaatuisia ja erittäin hyvän hintaisia verrattuna vaikka "tuoreisiin" tomaatteihin. Tällä kertaa päätin tehdä kolme ja puoli vuotta sitten kokkaamaani linssikastiketta, kun ei noita keittojakaan aina jaksa.

n. 5 annosta

2 dl mustia eli beluga-linssejä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia silputtuna
(4 valkosipulinkynttä murskattuina)
½ tl mustapippurirouhetta
puolikkaan sitruunan mehu
4 dl (soija/kaura/manteli)kermaa
soijakastiketta maun mukaan (= kuinka suolaista haluat)
1 dl tuoretta persiljaa tai korianteria silputtuna

Keitä beluga-linssit kattilassa veden ja kasvisliemikuution kanssa kypsiksi (noin 20 minuuttia). Silppua sipulit (ja murskaa valkosipulit) ja kuullota ne isossa paistinpannussa oliviiöljyssä pehmeiksi. Lisää sekaan kypsät linssit, sitruunamehu, mustapippurirouhe ja sekoita. Anna kypsyä viitisen minuuttia. Lisää sitten kerma ja keittele sen aikaa miedosti kiehuen, että suurin osa kermasta on imeytynyt ja haihtunut. Tarkista maku ja lisää soijakastiketta joukoon makusi mukaan. Viimeistele herkku tuoreella persiljalla tai korianterilla.


Syötiin kastike ohran kanssa ja seuraavana päivänä ennakkoluulottomasti spaghetin kanssa. Hyvin maistui molemmilla kerroilla, perusjeppis arkiruokaa.

1 kommentti:

  1. Testasin kun kaapista löytyi beluga-linssejä. Tosi maukas ja yksinkertainen ohjekin :)

    VastaaPoista

No kato reteesti vaan sanot!