keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Testissä Turun Vegemesta

Vegemesta avasi viime vuoden puolella vihdoin Turkuunkin ja pääsin vasta tänään testaamaan meiningin. Mitään gourmetahan Vegemesta ei tarjoile, vaan kyseessä on pikaruoka. Itse söin Piraatin, joka on hampurilainen soijapihvillä ja savujuustolla. Purilainen oli perushyvä ja tuli nopsasti. Hintaa tuli juoman kera kympin kieppeille. Luultavasti sekasyöjä ei maistaisi eroa tavishamppariin.

Maistuis varmaan sullekki!

Käyn tosi harvoin syömässä pikaruokaa, hampurilaiset tehdään meillä yleensä kotona. Osasyy tähän on myös se, että kasvishampparit ovat useassa paikassa vähän ankeita. Joku puoliksi jäinen eineskasvispihvi ei vaan pärjää itse tusatuille ruishamppareille, näin on näppylät. No, Vegemestan burgerin kyllä kelpuutan uudestaankin, varsinkin kun juomapuolessa on vaihtoehtoina muutakin kuin perinteistä limsaa.

 Inkivääri on pop – juomissakin!

Rafla itsessään ei ollut (vielä?) kovin viihtyisä, hyllyjä ja vitriinejä oli tyhjänä, eikä mitään koristeita ollut. Ei se karu meininki siinä niin kovin häirinnyt, mutta tilaa voisi olla hintsusti enemmän, nyt oli ahdasta kun paikalla oli neljä asiakasta. Niin ja rakkaat hipit, onko kasvisravintolassa ihan oikeasti aina pakko soittaa raggaeta (tai vaihtoehtoisesti muuta etnoa)? Ymmärrän, että rakastamani Iggy Pop ei soi rakkaudellisessa ympäristössä, mutta hipit, yllättäkää joskus!

p.s. Turun hippiskenestä ovat poistumassa Luomuidylli ja Finska. Asiakaskuntaa ei vain ole riittänyt. Omistaja sanoo, että isot marketit vievät asiakkaat, mitä mieltä te olette tästä? Onko se hyvä vai huono, että luomua löytyy automarketistakin ja pikkuputiikit katoaa?

2 kommenttia:

  1. Näyttää vahvasti siltä, että Vegemestan aika on ohi.

    Turun Kristiinankadun Vegemesta on kadonnut, samoin vaikuttaa olevan tilanne Helsingin Kampin Vegemestan kohdalla. Helsingin Pikku Roban piste on nykyään VegeMAX ja huomaa kyllä, että uuden omistajan myötä ruoka, palvelu, hygienia sekä henkilöstön taso (kenties myös kohtelu) ovat huomattavasti kohentunut.

    Taas kelpaa jopa minulle. ;)

    VastaaPoista
  2. Hupsis, tämä kommentti oli jäänyt huomaamatta!

    Vegemesta tosiaan on tainnut kadota kuin maan nielemänä. Jotain huhuja olen kuullut isomman liiketilan etsiskelystä, mutta saas nähdä palaako kartalle milloinkaan.

    Täytyypä käydä testaamassa tuo VegeMAX, kun Helsingissä kaipaa hampparia.

    Turku-turisteille, jotka hinkuvat pikaruokaa, voin suositella tätä nykyä Hansakorttelista löytyvää erinomaista Pizzariumia. Sen vierestä löytyy myös purilaismesta, joka vaikutti ihan ok:lta.

    VastaaPoista

No kato reteesti vaan sanot!