lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tuorepuuro tattarista

Olen lähiaikoina miettinyt vaihtoehtoja vakkariaamupalalleni, eli kahdelle leivälle ja maustamattomalle jugurtille, jonka sekaan laitan marjoja, hunajaa ja joskus banaania tai mysliä. Aamupala maistuu hyvältä, mutta en saa siitä tarpeeksi vatsantäytettä. Kolme vuotta sitten innostuin raakapuuroista ja postasin pari reseptiä Herkkuruokaan, joten päätin nytkin pitkästä aikaa googlailla raakapuuroreseptejä (ja tuorepuuroja, taitavat tarkoittaa samaa?). Aika paljon tuli kylmiä kaurahiutalepuuroja (ei houkuttele, eivätkä edes ole raakapuuroja, kun hiutaleet on lämpökäsitelty) ja liian suuritöisiä puurovääntöjä vastaan, mutta sitten törmäsin Ruuhkavuoden käsikirjan tattaripuuroon, jota ehtisi tehdä myös arkiaamu minuuttiaikataulussa. Puolitin reseptin ja lisäsin mansikoita puuromassaan, kun puuron maku ilman marjoja oli liian kitkerä jugurttiin tottuneelle suulleni.

2 reilua annosta

1 dl tattarisuurimoita
puoli kourallista kuorimattomia manteleita
puoli kourallista auringonkukansiemeniä
kolme kuivattua, kivetöntä taatelia
vettä
hunajaa
ripaus suolaa
2 dl mansikoita (tai jotain muita marjoja)

Huuhtele tattarisuurimot hyvin siivilässä. Kaada suurimot, mantelit, auringonkukansiemenet ja mantelit astiaan ja lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät ja vettä on jonkin verran niiden päälläkin. Anna liota yön yli.

Lisää aamulla seokseen hunajaa maun mukaan, n. ruokalusikallinen, ripaus suolaa ja marjat. Surauta seos mössöksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku, kaada puuro lautaselle ja lisää vielä vähän marjoja puuron päälle.

Söin puuron kanssa yhden leivän, pienempiruokaiselle riittäisi varmaan pelkkä puurokin. Ensimmäinen lusikallinen maistui jollain tapaa kuivahedelmiltä ja marjajauheilta. Muistan samanlaisen makufiiliksen muistakin liota pähkinöitä ja mausta hunajalla -safkoista, kyllä huomaa, että olen tottunut makeampaan ja kermaisampaan. Jo lautasellista lusikoidessa puuroon ehti tulla himo, joten nopeasti tällaiseen terveellisempään makuun tottuu. Puuro maistui myös oikeasti puurolle eikä smoothielle, jolta se enemmän näytti. Teen varmasti tätä uudestaan, vaikka pakastemarjojen riittävyyden takaamiseksi en vaihda jugurttia tähän täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!