maanantai 13. toukokuuta 2013

Varhaiskaali-jauhelihakeitto

Mies osti kaupasta varhaiskaalin koiralle, mutta minä en voinut vastustaa kaalia, joten söimme sen itse. Keitossa, jauhelihan kanssa.

4–6 annosta

1 pieni varhaiskaali
400 g luomujauhelihaa (naudan tai lampaan)
(jauhelihamaustetta)
1 sipuli
voita tai öljyä paistamiseen
2 perunaa
1 l vettä
mustapippuria
suolaa
tuoretta (lehti)persiljaa keiton pinnalle

Halkaise kaali ja leikkaa kova keskiosa irti. Pilko kaali muutaman sentin palasiksi. Silppua seuraavaksi sipuli, kuori perunat ja pilko nekin muutaman sentin palasiksi.

Kuullota sipulisilppu kattilassa öljyssä tai voissa. Lisää jauheliha kattilaan ja ruskista, mausta halutessasi jauhelihamausteella. Kippaa jauhelihan sekaan kaalinpalaset ja kuullota niitäkin hetki. Lisää vesi ja perunat. Anna keiton porista niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla ja saksi lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa.


Hyvin simppeliä ja hyvin hyvää. Liemi pysyi kirkkaana ja keitto maistui freesiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!