lauantai 8. kesäkuuta 2013

Manteli-suklaakeksit

Kuten olen jo aiemmin maininnut, en ole mikään leipurisnainen. Viime aikoina on kuitenkin tehnyt niin usein mieli suklaisia ja vähän sitkeitä keksejä, että oli pakko päästä toteuttamaan mieliteko ja etsiä joku hyvä resepti kokeiltavaksi. En ole pehmeiden keksien suurin ystävä, joten luin reseptikuvaukset tarkkaan, etten vahingossa päätyisi tekemään pehmeitä muhjukeksejä. Lettupannun julkaisema, alunperin Bunnyfoot-blogista löytynyt manteli-suklaakeksiresepti osoittautui täydelliseksi!

10-15 kpl (tein 12 isoa)

1,8 dl jauhoja
0,6 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
¼ tl suolaa
0,8 dl paahdettuja manteleita rouhittuna
1,2 dl tummaa suklaata rouheena (tai muita suklaita)
0,8 dl (ruoko)sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,8 dl (vaahtera)siirappia
0,6 dl rypsiöljyä

Paahda kokonaiset mantelit pannulla kullanvärisiksi, ja siirrä jäähtymään. Sekoita jauhoihin siivilöity kaakaojauhe sekä leivinjauhe, sooda ja suola. Rouhi mantelit ja suklaa, ja sekoita jauhoseokseen. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, vaniljasokeri, siirappi ja rypsiöljy tasaiseksi. Sekoita sokeriöljyseos jauhoseokseen. (Voi olla että aluksi touhu näyttää aika jauhoiselta, mutta sekoittamalla saat kyllä taikinaa.) Muotoile taikinasta kostutetuin käsin keksejä, ja paista 175C 10-11 min.

Sen lisäksi, että kekseistä tuli ihan superhyviä, niistä tuli myös kauniita! Uunista ottaessa keksit olivat asiaankuuluvasti ihan pehmeitä, mutta kovettuivat hetkessä. Oli kyllä kiva kun reseptissä ei ollut voita (tai munia) kuten kekseissä tuntuu yleensä olevan ja vegaanisen version saa helposti kun valkkaa vegaanisen tumman suklaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!