torstai 24. lokakuuta 2013

Punajuurisämpylät

Päätin leipoa punajuurisämpylöitä kurpitsakeiton kaveriksi (postaan keittoreseptin myöhemmin). Ihan mukavasti jaksoi arki-iltana alkaa vaivata taikinaa, kun ei ollut muitakaan velvollisuuksia. Olen postannut tämän reseptin Herkkuruoka-blogiini viitisen vuotta sitten.

18 pientä tai 9 isoa sämpylää

150 g punajuurta
2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
n. 6 ½ dl jauhoja (sämpylä/vehnä/speltti/graham/hiivaleipäjauhoja)
½ pss kuivahiivaa
½ dl sulatettua voita (vegaaniseen vesioon Sinistä Keijua)

Kuori ja raasta punajuuret. Lisää kulhoon noin kädenlämpöinen vesi (42 astetta), suola ja puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sulatettu voi. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa leivinliinan alla, kunnes se on kaksinkertainen.

Leivo haluamasi muotoisia sämpylöitä. Kohota vielä pellillä noin 15 minuuttia. Paista punajuurisämpylät 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Taikina on iso mansikkapurkka


Laitoin yliannostuksen punajuurta ja sehän olikin hyvä ratkaisu, koska sämpylöistä tuli kosteampia. Punajuurihan ei näissä paljon maistu, mutta väri on paras ja tietty tuoreet sämpylät ovat aina hyviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!