perjantai 22. marraskuuta 2013

Pellillinen pehmeää omenapiirakkaa

Meidän savupiipussa majaili kesällä ainakin 10 000 kutsumatonta mehiläisvierasta, heitä saamme osittain kiittää ennätyksellisestä omenasadosta. Ei ehditty remppakiireltä mehuasemalle, joten suurimman osan viiden puun omenoista lahjoitin ja tyrkytin väkisin perheelle, ystäville ja työkavereille. En tykkää hirveästi omenaleivonaisista, mutta tästä Mustikkasuu-blogin omppupiirakasta tuli tosi hyvää!

(pellillinen)

4 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua rasvaa
2 dl maitoa tai kermaa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 l omenalohkoja
kanelia (itse laitoin lisäksi kardemummaa)
sokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa, sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori omenat ja asettele lohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria (ja kardemummaa). Paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä 15–20 min.

Piirakka sai kehuja kaikilta, joille sitä tarjosin. Omenapiirakat maistuvat mun mielestä usein liian kuivakoilta ja kaipaavat jonkun kastikkeen kylkeensä, mutta tämä oli tosi mukavan pehmeää ja tarpeeksi kosteaa. Maistui myös pakkasesta otettuna ja uudelleenlämmitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!