Siinä sitä on. Brysselinkaalia, saksanpähkinää, halloumia. |
Tämä resepti on simppeli ja nopea arkiruoka, mutta siitä saa myös mainion lisän juhlavampaankin pöytään. Ja vegaanisen saa tietysti vaihtamalla halloumin vaikkapa kylmäsavutofuun.
Paistetut ruusukaalit saksanpähkinöillä ja halloumilla
500 g ruusukaalia
(reilu) 1 dl saksanpähkinöitä
1 pkt halloumia
kynsi tai pari valkosipulia
voita tai öljyä tai molempia paistamiseen
esim. hunajaa, vaahtera- tai muuta siirappia maun mukaan
mustapippuria
Poista kaaleista kanta ja halkaise isommat puoliksi. Poista mahdolliset kellastuneet uloimmat lehdet. Murskaa saksanpähkinät palasiksi. Paloittele halloumi, pilko valkosipuli.
Lämmitä öljy pannulla, paista ruusukaalit ja saksanpähkinät siinä, lisää mukaan valkosipuli ja mausteet. Halloumi on niin suolaista, ettei minusta tähän erityisemmin suolaa tarvitse, mutta lisää jos koet tarvitsevasi. Itselläni oli maariantuoksuheinäsiirappia (huh, mikä sana!), laitoin varmaan puolikkaan ruokalusikallisen verran. Vaahterasiirappi on klassinen yhdistelmä saksanpähkinöiden ja ruusukaalinkin kanssa.
Paista halloumi erikseen, jotta saat siihen rapsakan pinnan. (Itse otin sillä välin muut ainekset pois pannulta ja lisäsin takaisin halloumin ollessa kypsä.) Sekoita kaikki yhteen ja lämmitä hetki pannulla, jos ruusukaalit ovat ehtineet kylmetä.
Resepti on siis nopsa, täydellinen sellaisiin iltoihin kun tulet töistä kotiin ja ruokaa pitää saada ja vähän äkkiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
No kato reteesti vaan sanot!