tiistai 7. tammikuuta 2014

Paistetut ruusukaalit saksanpähkinöillä ja halloumilla

Ruusu- eli brysselinkaali on yksi talvisista suosikkiruuistani. Se on nopea, maistuva ja terveellinen aines. Plussana mainittakoon elokuusta aina tammikuuhun ulottuva satokausi; eipä noita tuoreita talviruokia liikaa ole. Nyt on siis viimeiset hetket saada tuoreita ruusukaaleja – ennen ensi elokuuta!

Siinä sitä on. Brysselinkaalia, saksanpähkinää, halloumia.


Tämä resepti on simppeli ja nopea arkiruoka, mutta siitä saa myös mainion lisän juhlavampaankin pöytään. Ja vegaanisen saa tietysti vaihtamalla halloumin vaikkapa kylmäsavutofuun.

Paistetut ruusukaalit saksanpähkinöillä ja halloumilla

500 g ruusukaalia
(reilu) 1 dl saksanpähkinöitä
1 pkt halloumia
kynsi tai pari valkosipulia

voita tai öljyä tai molempia paistamiseen
esim. hunajaa, vaahtera- tai muuta siirappia maun mukaan
mustapippuria

Poista kaaleista kanta ja halkaise isommat puoliksi. Poista mahdolliset kellastuneet uloimmat lehdet. Murskaa saksanpähkinät palasiksi. Paloittele halloumi, pilko valkosipuli.

Lämmitä öljy pannulla, paista ruusukaalit ja saksanpähkinät siinä, lisää mukaan valkosipuli ja mausteet. Halloumi on niin suolaista, ettei minusta tähän erityisemmin suolaa tarvitse, mutta lisää jos koet tarvitsevasi. Itselläni oli maariantuoksuheinäsiirappia (huh, mikä sana!), laitoin varmaan puolikkaan ruokalusikallisen verran. Vaahterasiirappi on klassinen yhdistelmä saksanpähkinöiden ja ruusukaalinkin kanssa.

Paista halloumi erikseen, jotta saat siihen rapsakan pinnan. (Itse otin sillä välin muut ainekset pois pannulta ja lisäsin takaisin halloumin ollessa kypsä.) Sekoita kaikki yhteen ja lämmitä hetki pannulla, jos ruusukaalit ovat ehtineet kylmetä.

Resepti on siis nopsa, täydellinen sellaisiin iltoihin kun tulet töistä kotiin ja ruokaa pitää saada ja vähän äkkiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!