torstai 16. tammikuuta 2014

Punajuuripesto

Haa, Tiinan punajuuritahnareseptistä innostuneena postaan oman lemppariversioni! Tein tätä punajuuripestoa ekaa kertaa vajaa viisi vuotta sitten ja siitä lähtien olen tehnyt sitä tasaiseen tahtiin yleensä juhliin, mutta joskus myös ihan vaan levitteeksi leivälle. Satsista tulee melko iso (kolmisen desiä) ja pesto on vegaanista. Viimeksi kippasin pestoa perunasalaatin päälle ja kas, vaaleanpunainen juhlasalaatti oli valmis. Peston alkuperäinen resepti on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.

n. 3 dl valmista pestoa

2 punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g pinjasiemeniä
½ ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Laita punajuuret ja sipulit kattilaan ja mittaan sekaan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi kattilasta. Lisää pinjansiemenet, basilika, öljy, viinietikka, suola ja pippuri kypsien kasvisten joukkoon. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!