sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Sitruunainen kikherne-linssikeitto

Pläräsin hillittömän kokoisen läjän ruokalehtiä läpi ja leikkelin kiinnostavia reseptejä muistiin. Tämä linssikeitto kiinnitti huomion, koska se on samaan aikaan tosi perus (iisin kuuloinen ja tutut raaka-aineet), mutta ei mikään Intia-tyyppinen keitto punaisista linsseistä. Ja oivoi miten hyvää keitosta tuli! Maistui ihan Istanbulilta, mikä on mun keittiössä taivaallisen ruuan mittari. Menee ehdottomasti vakkari-arkiruokien listalle!

4–5 annosta

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminansiemeniä
1 tl kanelia
1/4 tl chilirouhetta tai 1 tl harissa-maustetta/-tahnaa
3 rkl öljyä
2 dl vihreitä linssejä
9 dl kasvislientä
1 prk (400 g) kuorittuja (kirsikka)tomaatteja
2 dl keitettyjä kikherneitä
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua minttua

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja mausteita kattilassa öljyssä muuta minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon linssit, kasvisliemi ja tölkkitomaatit. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Hauduta seosta kannen alla noin 20 minuuttia.

Kun linssit ovat kypsiä, lisää joukkoon kikherneet. Soseuta keitto saunasekoittimella karkeahkoksi. Lisää sitruunankuori ja -mehu. Anna keiton lämmetä. Mausta tuoreella mintulla.

Älä anna huonolaatuisen kännykkäkamerakuvan hämätä, tämä on superhyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!