keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Linssi-tofukeitto

Kiireisten viikkojen pelastus on megakattilallinen keittoa, jota voi kauhoa muutaman päivän putkeen ja samalla hymistellä, kun ei sortunut kiireessä pikaruokaan. Tarkoituksenani oli tehdä Lämmittävä linssi-tofukeitto Tofukeittokirjan ohjeen mukaan, mutta loppujen lopuksi mokailin raaka-ainaiden kanssa niin paljon, että keitosta syntyi vähän erilainen versio ja sitä tuli enemmän kuin ohjeessa. Keiton kanssa syötiin suolaisia muffinsseja ja omenachutneya.

6–8 annosta

3 dl vihreitä linssejä
1 pkt marinoitua tofua
2 porkkanaa
2 tosi pientä bataattia tai 1 keskikokoinen
2 sipulia
1 ½ l vettä (ja lisääkin, jos keitto tuntuu liian paksulta)
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl mietoa currya
2 tl suolaa tai maun mukaan
1 rkl tahinia (unohdin tämän, mutta kannattaa varmasti kokeilla!)

Huuhtele linssit ennen keittämistä. Keitä niitä noin 20 minuuttia ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Paloittele vihannekset ja pane ne kiehuvaan veteen (tuo 1 ½ l vettä raaka-ainelistassa).

Paloittele tofu. Lisää kiehuvien kasvisten joukkoon esikeitetyt linssit, kuutioitu tofu ja kaikki muut ainekset, paitsi tahini. Hauduta noin puoli tuntia.

Tahini palaa herkästi pohjaan, joten lisää se vasta ennen tarjoilua.



Kuvassa keitto marraskuulle tyypillisessä kelmeässä keinovalossa. Keitosta tuli tosi hyvää ja täyttävää, jaksoi syödä mukavasti kolmena päivänä peräkkäin. Diggaan tällaisista keitoista, joissa on tarpeeksi proteiinia ilman, että tarvitse lahdata eläimiä ja raaka-aineet sopivat syys/talvisesonkiin. Harmitti tuo tahinin unohtaminen, ensi kerralla sitten.

2 kommenttia:

No kato reteesti vaan sanot!